Pedicure Praktijk Karin Hermans

Professioneel, vakkundig, zachthandig en perfectionistisch

Tips en weetjes

Tips en weetjes

view:  full / summary

Tips tegen overmatig transpirerende voeten

Posted on June 17, 2019 at 9:15 AM

Tips hier tegen: Draag sokken van natuurlijk materiaal. Wol of katoen. Geen polyester!! *Neem voeten bad met Hibiscrub of Betadinescrub, azijn of zeezout. Desnoods zeep om de bacteriën die de geur veroorzaken te doden. *Draag leren schoenen of met ventilatiegaten. Bv. Nike air max en Geox. Slippers, sandalen. *Wissel van vaak van schoen, laat ze goed drogen. Daar zijn ook apparaten voor te koop. * Gebruik speciaal talkpoeder dat bacteriën doodt in de schoen. Bv. Pedi fris tegen de geur en geeft drogere voeten. Of Gehwol voetpoeder of Pedi zalf. problemen aan. Producten die aluminiumchloridehexahydraat bevatten, worden het meest aanbevolen. Gebruik echter geen transpiratie werend middel als u last hebt van voetschimmel, want dat geeft irritatie. Gebruik bij voorkeur rollers in plaats van sprays, omdat bij de laatste een groot deel van de transpiratiewerende werking verloren gaat in de lucht. Pas het product in het begin dagelijks twee- tot driemaal toe, en bouw het gebruik later geleidelijk af tot eenmaal per dag. * Trek minstens 1 x dgs schone sokken aan. * indien de klachten extreem zijn, is via Dermatoloog speciale crème verkrijgbaar die zweetproductie remt.

oorzaken overmatig transpirerende voeten

Posted on June 17, 2019 at 9:15 AM
Oorzaken van overmatig transpirerende voeten kúnnen zijn: * Zwaarlijvigheid * Niet ademende schoenen * Niet wisselen van schoenen en sokken. * Schildklierklachten * Slechte hygiëne * Algeheel overmatig zweten * Zwaar lichamelijk werk * Stress * Overmatig alcoholgebruik * Diabetes of reuma

Heb ik een Tunnel nagel / Unguis tegularis

Posted on February 13, 2019 at 9:35 AM
Een tunnelnagel is een zeer sterk gebogen nagel ofwel een rondgroeiende nagel, die aangeboren kan zijn. ( alle nagels hebben dan die vorm) Deze kan echter ook ontstaan door het dragen van onjuist schoeisel. Deze nagel kan tot ingroeiing van de nagel leiden. De nagelrand groeit als ware als een tunnel. Hoe verder de nagel uitgroeit, hoe sterker de ronding wordt aan het verst gelegen uiteinde van de nagel. Bij goede verzorging hoeft dit niet tot problemen te leiden. Blijft deze verzorging achterwege kan er door druk van de nagel in de nagelwal eelt of zelfs een likdoorn ontstaan. Het gevolg van rondgroeiende nagels is vaak, dat beide hoeken door polster en huid overwoekerd worden. Dit kan heel pijnlijk zijn.

Tips voor gezonde voeten

Posted on February 13, 2019 at 9:05 AM
1.Was de voeten dagelijks zonder zeep en droog goed af tussen de tenen. Niet te ruw. 2. Gebruik een voetencreme om de voeten soepel en zacht te houden. Dit is iets anders dan bodylotion dat doet weinig tot niets voor de voeten. 3. Knip uw nagels recht en niet te kort. Zorg dat u de nageluiteinden ook mee knipt. Vaak worden deze vergeten waardoor deze punten in groeien in de huid. 4.Knip geen hoeken weg! Zo veroorzaakt u een ingroeinagel. 5. Koop goed passende schoenen in passende breedtemaat. Dit kunt in elke goede schoenenzaak laten opmeten. Zorg verder voor voldoende breedte en voldoende teenruimte aan de voorkant van de schoen om de voet goed af te kunnen wikkelen tijdens het lopen. Men gaat uit van anderhalve cm ruimte hiervoor. 6. Ga op tijd naar een pedicure bij ontstaan van schimmelnagels, dan is het vlug verholpen. 7. Trek elke dag schone sokken aan van natuurlijk materiaal zoals katoen. Dit broeit het minst. 8. Ga pas schoenen kopen in de namiddag in verband met opzwellen van de voeten gedurende de dag. 9. Vaak hebben mensen een voet die groter is dan de andere. Koop op de grootste voet. 10. Als u uw schoenmaat laat meten in een goede zaak, doe dit dan staande met beide voeten op de zelfde lijn.

Rss_feed